Plemkinje i Osice opravdale ulogu favorita

Završnica Kupa BiH za rukometašice

Plemkinje i Osice opravdale ulogu favorita

A. Beganović

U finalu Kupa Bosne i Hercegovinev za rukometašice igrat će dvije najbolje bh. ekipe, Borac i Zrinjski.

Naime, u polufinalnim susretima Borac i Zrinjski bili su bolji od Goražda i Mire.

Rukometašice Borca u polufinalu su savladale Goražde, koje je i domaćin završnog turnira najboljih ekipa u Kupu naše zemlje.

U prvom poluvremenu domaće rukometašice su pružile dobru partiju i bile su ravnopravan protivnik favoriztiranim gošćama iz Banja Luke, a na odmor je Goražde otišlo sa golom viška 13:12.

Međutim, u drugom dijelu Osice su zaigrale dosta bolje i u posljednjih 15 minuta susreta stzigle su do sigurnog trijumfa.

Kod pobjedničke ekipe najefikasnije su bile Knežević sa 11, te Knezović sa 5 golova, dok su Sarajlić sa 7, te Hubanić, Dervišević, Šovšić i Ćosović sa po 3 gola bile najefikasnije kod Goražda.

U susretu između Zrinjskog i Mire bilo je više uzbuđenja, a na kraju su mostarske Plemkinje slavile sa 25:24.

Najefikasnije u redovima Zrinjskog bile su Prusina sa 7, te Boras sa 5 golova, dok je Jevtić sa 9 golova bila najučinkovitija kod Mire.

Polufinale Kupa BiH za rukometašice:
Goražde - Borac 22:29
Zrinjski - Mira 25:24

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.