Pobjeda i tri poraza Izviđača
U golu Izviđača 136 lopti, a njihovih protivnika 119

Sa pripreme Ljubušaka u Hrvatskoj

Pobjeda i tri poraza Izviđača

Adnan Beganović

Rukometni klub Izviđač iz Ljubuškog nalazi se na sedmodnevnim pripremama za nastavak sezone u susjednoj Hrvatskoj, tačnije u Vrbovcu.

Rukometaši Izviđača otputovali su u Hrvatsku prije nekoliko dana i već su odigrali četiri prijateljska susreta. Odmah pri dolasku u Vrbovac odigrali su utakmicu sa hrvatskim drugoligašem, RK Dobava, u kojem su ubilježili sigurnu pobjedu (37:29).

Nakon ove utakmice slijedile su provjere sa malo boljim suparnicima u kojima "skauti" nisu ostvarili povoljne rezultate. U prvoj malo jačoj provjeri poraženi su od hrvatskog prvoligaša Medveščaka iz Zagreba, rezultatom 25:31.

U trećem pripremnom susretu bolji od Izviđaća bio je RK Varteks (25:39), da bi u četvrtom susretu Ljubušaci doživjeli još jedan poraz, ovaj put od RK Dubrava u veoma neizvjesnoj završnici - 32:35.

Treba naglasiti da je trener Izviđača u svim pripremnim susretima pružio priliku svim igračima da pokažu šta znaju, tako da ovi rezultati ne trebaju biti mjerilo snage našeg premijerligaša.

Rezultati pripremnih susreta u Hrvatskoj
RK Dobava – RK Izviđač 29:37
RK Medveščak – RK Izviđač 31:25
RK Varteks – RK Izviđač 39:25
RK Dubrava – RK Izviđač 35:32

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.