Pobjeda rukometašica Zrinjskog na otvorenju kola

19. kolo

Pobjeda rukometašica Zrinjskog na otvorenju kola

U prvoj utakmici 19. kola Premier lige BiH za rukometašice, Zrinjski je u dvorani na Bijelom Brijegu savladao gradskog rivala, Lokomotivu, rezultatom 35:24. 

Pitanje pobjednika riješeno je već nakon prvog dijela susreta, kada je rezultat glasio 19:11 u korist domaćina.

 

Najefikasnije u domaćem sastavu bile su Ivana Rozić i Anja Tambić sa po šest golova, dok je kod Lokomotive bolja od ostalih bila Sandina Palikuća sa pet pogodaka. 

Zrinjski sada ima ugodnih osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Borac, koji će svoj susret 19. kola odigrati sutra u 19 sati kod Mire u Prijedoru. Do kraja prvenstva Mostarske će gostovati u Goraždu, potom slijedi domaći ogled sa Borcem, te u posljednjem kolu susret sa još jednim gradskim rivalem, Katarinom. 

 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Zrinjski: Pandža, Rozić 6, Kolobara, Sulejmanagić 4, Ristić, I. Knezović 4, Boras 3, Puljić-Vlahić, Kekić 1, Prguda 5, Mlakić 4, Tambić 6, Vrančić 2, Mišetić.



Lokomotiva: Lerić, Špago 3, Palikuća 5, M. Knezović 4, Tasildža 2, Tanović 2, Isić 3, Demić 2, Lerić, Marić 2, Kasumačić 1. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.