Pobjeda Sloge u Vogošći

Premijer rukometna liga BiH, 4.kolo

Pobjeda Sloge u Vogošći

Rukometaši Vogošće upisali su novi poraz u Premijer rukometnoj ligi BiH. Pun plijen iz vogošćanske dvorane „Amel Bečković“ odnijeli su gosti iz Doboja, ekipa Sloge koja je u duelu 4.kola bila uspješnija slavivši rezultatom 25:33.

Iskusne Dobojlije imale su prednost od samom starta susreta, prednost koja je rasla iz minuta u minut. Pred sam kraj prvog poluvremena ta prednost je iznosila i +8 (8:16). U tim trenucima trener Antović zatražio je minutu odmora i uspio da konsoliduje redove svoje ekipe jer je uslijedila serija domaćih od 4-0. Golovi Mimića, Ljuce i Orhana uz odlične odbrane Omerovića probudile su nadu publike na do iznenađenja može doći.

Rezultat na poluvremenu je obećavao (12:16)i  još kada je ta serija nastavljena u drugom poluvremenu i prednost gostiju istopljena na svega dva pogotka prednosti (15:17) očekivan je taj završni korak do potpunog izjednačenja. Ali njega nije bilo. Snage za više je nedostajalo.

Uslijedila je serija Sloge od 5-0 sa kojom gosti 15 minuta prije kraja dolaze do velikih sedam golova prednosti. U nastavku tu prednost povećavaju i do najvećih +11 (22:33) dvije minute prije kraja utakmice. Te posljednje dvije minute trener gostiju iskoristio je za kaljenje mladih igrača što je vogošćanima pomoglo da barem za malo ublaže poraz. Dva gola Kadrića i jedan Barlova za kraj susreta i konačnih 25:33.

Prvi strijelac meča bio je Mimić sa 10 postignutih golova dok su u redovima Sloge najraspoloženiji bili Vukičević i Manjić sa po 8 golova. Prvo ime gostujuće ekipe bio je golman Dejanović sa 16 uspješnih odbrana dok su se golmani Vogošće zaustavili na brojci 12 – 8 odbrana Omerovića i 4 Hadžića.

R.K. VOGOŠĆA – R.K. SLOGA DOBOJ 25:33 (12:16)

Vogošća, SD Amel Bečković; gledalaca: 250; sudije: Ivor Hrstić, Dario Šimić

Sedmerci: Vogošća 4 (3), Sloga 7 (5); Isključenja: Vogošća 14 min, Sloga 6 min

VOGOŠĆA: Omerović 8 odb., Hadžić 4 odb., Mešević 1, Hrnjić, Terza 2, Kadrić 2, Kršo, Mimić 10, Šahinović 1, Ljuca 2, Orhan 2, Dedić 2, Mehić, Barlov 2, Zulfić 1, Đozo

Trener: Zdenko Antović

SLOGA: Dejanović 16 odb., Maksimović, Đurić, Škorić 1, Mimišević, Vukičević 8, Bibić, Bosić, Pjetlović 1, Antonović 2, Stanković 2, Mitrović, Panić 4, Stanojević 1, Manjić 8, Beljić 6

Trener: Aleksandar Dugić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.