Poginuo Frederik Larsson bivši reprezentativac Švedske

Tokom vožnje bicikla na nesretnog Frederika naletio je kamion

Poginuo Frederik Larsson bivši reprezentativac Švedske

Frederik Larsson, 36-godišnji bivši švedski rukometni reprezentativac, poginuo je u prometnoj nesreći vozeći bicikl. Tokom vožnje na njega je naletio kamion. Iza sebe je ostavio nevjenčanu suprugu i dvoje djece.

Poginuo je na licu mjesta, a vijest o smrti objavio je švedski Aftonbladet.

"Duboka nevjerica i tuga, to je ono što osjećamo! Naše misli su s Fredrikovom obitelji" - napisali su na službenim stranicama Švedskog rukometnog saveza.

Larsson je do 2002. do 2004. igrao za IFK Skövde HK pa za Ystads IF HF (2004-2005), a 2005. je otišao u Hammarby za koji je igrao do 2009., kad je otišao u španjolski Aragon. Vratio se u švedski Sävehof 2011. i godinu kasnije prešao u Gummersbach. Karijeru je završio u švedskom Alingsasu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi