Čudesni Portugalci deklasirali Švedsku
Foto - EPA

Sjajna utakmica

Čudesni Portugalci deklasirali Švedsku

M. Šljivak

Rukometaši Portugala pobijedili su večeras Švedsku u Malmeu rezultatom 35:25 u susretu drugog kruga na Evropskom prvenstvu


Portugal je na otvaranju poveo sa 2:0, ali Šveđani su ubrzo uzvratili, pa se do sredine prvog poluvremena igralo gol za gol.

Ipak, Portugal je taj koji pravi prvu značajniju razliku. U 19. minuti golom,m Magalhaesa dolaze do tri razlike (11:8), imali su i plus četiri u jednom trenutku, a na odmor ipak odlaze sa tri gola prednosti, 15:12.

U nastavku meča Portugal je zaista sjajan. Izabranici Paula Pereire igrali su fantastično, a Švedska nije imala pravi odgovor na igru protivnika.

Prednost selekcije Portugala rasla je konstantno i na kraju je ova selekcija zaslužena stigla do trijumfa koji je ostavlja u igri za plasman u polufinale.

Svi rukometaši koji su dobili šansu u reprezentaciji Portugala igrali su odlično. Najefikasniji su bili Fabio Magalhaes, Ferraz i Rui Silva sa po šest golova

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Kod Švedske Pettersson i Nilsson su zabili po četiri pogotka.

Top Komentari

Caponi
Nama nevalja nasa Bosna, Svedsku razbili totalno a jos oni kuci.
9 0
kn0x
Portugal osvaja ovo prvenstvo, sretno momci.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije