Poraz Creteila, šest golova Malinovića, tri Toromanovića

Poraz Creteila, šest golova Malinovića, tri Toromanovića

A. Beganović

Odigrano je šest susreta 22. kola francuskog rukometnog prvenstva, a Creteil naših Dejana Malinovića i Muhameda Toromanovića pretrpio je poraz na domaćem terenu od Cessona (26:25).

U dosta zanimljivom susretu Cesson je upisao minimalnu pobjedu do koje su ga vodili Jeremy Suty sa pet, te Maxime Derbier, Romain Briffe, Istvan Redei, te Damir Batinović sa po tri pogotka. Kod Creteila su najefikasniji bili Dejan Malinović, te Alexandru Csepreghi sa po šest pogodaka, dok je Toromanović dodao tri.

Do veoma bitne pobjede u borbi za izlazak na evropsku scenu stigao je Chambery naših Marka Panića i Edina Bašića, koji je na domaćem terenu savladao Aixa (29:28). Edin Bašić sa šest, te Jerko Matulić sa pet pogodaka su bili najefikasniji kod Chamberyja, dok se Panić nije upisao u listu strijelaca. Iosu Goni Leoz sa osam, te Pierrick Naudin sa pet pogodaka su bili najefikasniji kod Aixa.

Dunkerque je pred domaćim navijačima nadigrao Tremblay (27:18), Toulouse je slavio na gotovanju kod Istresa (31:28), Nimes je u gostima nadigrao Selestat (27:20), dok su Nantes i St. Raphael podijelili bodove (27:27).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.