Poraz Studenata u Španiji

Liga prvaka za rukometaše

Poraz Studenata u Španiji

Adnan Beganović

U okviru 6. kola Grupe D Lige prvaka za rukometaše Ciudad Real je pred svojim navijačima ubjedljivo svladao našeg prvaka Bosnu BH Gas (32:17)

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine pretrpio je očekivan poraz na gostovanju kod Ciudada Reala. Izabranici Irfana Smajlagića dobro su otvorili utakmicu i u prvih 15 minuta dobro su parirali favoriziranim Španjolcima.

Međutim, u drugom dijelu prvog poluvremena rukometaši Ciudada pojačali su odbranu, te su iz kontri i polukontri postigli nekoliko laganih golova i na odmor su otišli sa velikih osam golova prednosti (14:6).

Početak drugog dijela pripao je domaćim rukometašima. Ponovo su sjajno igrali u odbrani, a svaku grešku Studenata znali su pretvoriti u gol, te su u jednom momentu otišli na velikih plus trinaest.

Do kraja susreta španjolska momčad povisila je svoju prednost, a konačan rezultat (32:17) je i pravo mjerilo odnosa snaga na terenu.

Najefikasniji kod Bosne bio je Karačić sa 4 postignuta gola, Vražalić je postigao tri, po dva su postigli Mamić, Čelica, Divković i Savić, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Pažin i Čakić. Sjajnu partiju pružio je Uvodić koji je imao 15 uspješnih intervencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.