Porazi vodećeg trojca, Goražde u igri za Ligu 6

Porazi vodećeg trojca, Goražde u igri za Ligu 6

Adnan Beganović

Kompletirano je 24. kolo Premijer lige za rukometaše u kojem su tri vodeće momčadi (Čelik, Konjuh, Gradačac) pretrpjele poraze, što je iskoristilo Goražde koje je savladalo Leotar (26:25) te se tako ponovo uključilo u borbu za plasman u Ligu 6.

Vodeći Čelik gostovao je u Zavidovićima, gdje je poražen od domaće Krivaje (36:30). Drugoplasirani Konjuh pretrpio je poraz na gostovanju kod Zrinjskog, dok je trećeplasirani Gradačac pao u Visokom (33:29).

Bosnu su u duelu sa Gradačcem do pobjede vodili Skopljak sa 10, te Bećar sa osam postignutih golova, dok su Damir Doborac sa 16, te Šijaković sa šest golova bili najefikasniji kod Gradačca.

Goražde je u neizvjesnoj završnici stiglo do trijumfa u duelu sa Leotarom (26:25). Bukva sa devet, te Dedović sa šest golova su bili najefikasniji kod Goražda, dok je Pedić sa sedam golova bio najefikasniji kod Leotara.

Do veoma bitne pobjede u borbi za ostanak stigli su rukometaši Dervente, koji su na domaćem terenu savladali Prijedor (30:25), dok je Čapljina jučer bila bolja od Gračanice (46:37), a Bosna od Kaknja (36:17).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.