Vukšić: Previše smo laganih golova primili, vjerujem da će u Mejdanu biti bolje

Komentar nakon utakmice u Portugalu

Vukšić: Previše smo laganih golova primili, vjerujem da će u Mejdanu biti bolje

Haris Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Guimaraesu u prvoj utakmici baraža za dolazak na Svjetsko prvenstvo od selekcije Portugala rezultatom 29:19.

Naši momci su do 45. minute utakmice držali prihvatljiv zaostatak od tri gola, a onda se sve raspalo za deset minuta.

Dosta grešaka našeg tima, Portugalci su ubacili u brzinu više, kažnjavali naše propuste i na kraju nose na revanš deset golova razlike što je možda i prevelika razlika.

Golman Benjamin Burić je skupio 14 odbrana u naše timu, a sjajan u napad je bio Milan Vukšić sa sedam postignutih golova.

Po završetku meča u Portugalu, Vukšić je dao komentar pomenute utakmice.

"Fizički zahtjevna utakmica, nažalost poraz od deset razlike. Primili smo previše laganih golova, to je nedopustivo pogotov za nacionalni dres", rekao je Vukšić i dodao:

Oglasi

"Skenirali smo neke stvari. Dali smo sve od sebe, ali kao što rekoh previše smo laganih golova primili. Vjerujem da će u Mejdanu biti bolje."

[related]https://www.facebook.com/watch/?v=1013116276909493[/related]

U Portugalu smo nastupilii sa novim selektorom debi na klupi je imao Damir Doborac pred kojim je sigurno dosta posla.

Šansu su dobili neki novi igrači, bilo je dosta momaka iz domaćeg prvenstva i jasno je da se pravi neka nova okosnica naše reprezentacije.

Revanš duel između Bosne i Hercegovine i Portugala igra se u tuzlanskom Mejdanu u nedjelju sa početkom u 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi