Portugal i Španija žele zajedničku organizaciju Evropskog prvenstva 2028. godine

Portugal i Španija žele zajedničku organizaciju Evropskog prvenstva 2028. godine

A. Beganović

Portugal i Španija zajedno će se kandidovati za organizaciju Evropskog rukometnog prvenstva 2028. godine.

Predsjednici rukometnih saveza Portugala i Španije danas su potpisali sporazum o saradnji u kojem je jedna od glavnih tački i zajednička organizacija Evropskog prvenstva.

Pored toga ovaj dokument uspostavlja širok okvir za saradnju u više aspekata: naučni razvoj rukometa, zajednički treninzi i seminari za sudije i trenere, zajednički razvoj ženskog rukometa i zajednički razvoj rukometa na pijesku...

Ovaj sporazum dio je globalne strategije međunarodnih odnosa Rukometnog saveza Španije, a dodaje se ranije uspostavljenim sa Rukometnim savezima Poljske, Ukrajine i Slovačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi