Predragović i Davidović u Rumuniji

Dijelit će klupski dres

Predragović i Davidović u Rumuniji

A. Čaušević

Dvojica bh. rukometaša, Marko Davidović i Srđan Predragović u novoj sezoni će biti članovi rumunskog tima CSM Bucurest. 


Davidović je već ranije igrao u Rumuniji i to za ekipu Suceavua, a još je nastuo za dva mađarska kluba VAC i Tatabanyiju, igrao je za Vejvodinu te poljski Stal Mielec, a karijeru je počeo u Derventi.

Na drugoj strani za Predragovića će ovog biti prvo iskustvo u Rumuniji nakon što je u prošlosti nastupo za VfL Gummersbach, TUSEM Essen, TV 1893 Neuhausen, HC Linz AG, Frisch Auf Göppingen, HC Rhein Vikings, HC Linz AG i RTV 1879 Basel. Njegov rukometni put je počeo u banjalučkom Borcu.

"Sretan sam zbog ovog koraka naprijed u mojoj karijeri. Drago mi je što se vraćam u Rumuniju. Volim ovu zemlju i ove ljude, ubijeđen sam da ćemo zajedno napraviti dobar posao", kazao je Davidović.

"O rukometu u Rumuniji i CSM Bukurestu znam dosta iz razgovora s Marijom Blaževiće, nekadašnjim golmanom ovog kluba. Gledao sam nove kolege prošle godine kako igraju protiv Borca iz Banjaluke. Znam da je CSM osvojio Challenge Cup. Znam i da je Liga I jaka, te se morate jako dobro spremiti" dodao je Predragović.

Promo

Top Komentari

sport1
Sretno!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi