Dva tima i matematički napuštaju Premijer ligu BiH, ostatak društva sa začelja čeka ludnica u finišu
FOTO: RK Gradačac/facebook

Odigrani susreti 25. kola

Dva tima i matematički napuštaju Premijer ligu BiH, ostatak društva sa začelja čeka ludnica u finišu

Haris Zilić

Do kraja rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine ostalo je još šest kola, a digla se i nova prašina jer se još uvijek ne zna koliko ekipa napušta društvo najboljih. Pet kao što je prvobitno bila odluka ili tri kao što se pisalo posljednjih dana.

Sve u svemu subota je bila rezervisana za duele 25. kola u kojem su Sloboda i Leotar spasili čast gostujućih timova.

Maglaj je ostvario možda i ključnu pobjedu za miran završetak sezone. Na svom parketu savladali su Gračanicu 29:24.

U komšijskom derbiju Sloga je u Doboju bila bolja od Borca rezultatom 30:24 i tako stigla do vrijednih bodova u eventualnoj borbi za opstanak i produžila turbulentnu sezonu momaka sa Vrbasa.

U derbiju začelja Gradačac je savladao Kakanj sa 36:24. Od ranije je poznato da ova dva tima sigurno napuštaju Premijer ligu BiH bez obzira da li ispalo pet timova ili tri.

Sloboda je u Goraždu savladala domaćim tim 34:29. Ovim porazom Goraždani nastavljaju grčevitu borbu za opstanak.

Oglasi

Hercegovina je u Nevesinju stigla do sigurne pobjede protiv visočke Bosne 33:25. Pomenutim porazom Bosna je izgubila i matematičke šanse za opstanak pod uslovom da pet ekipa ispada, ali Bosna je jedna od ekipa koja se nada da će ligu napustiti tri tima jer bi u tom slučaju imali matematičke šanse.

Leotar je u živinicama bio bolji od Konjuha 27:24, dok je Krivaja na svom parketu savladala bugojansku Iskru rezultatom 34:27.

U derbiju kola u petak Vogošća je bila bolja od Izviđača 32:29.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Lider je Izviđač sa 42 boda i Skauti su veoma blizu nove titule prvaka Bosne i Hercegovine, drugoplasirana je Vogošća sa 35, a trećeplasirana Sloboda sa 34 osvojena boda.

Na začelju tabele prava gužva. Sloga ima 26, Borac 24, Goražde 23, Hercegovina 22, Iskra Bugojno 18, Bosna Visoko 11, Gradačac osam, a Kakanj dva osvojena boda. Jedino je sigurno da su Gradačac i Kakanj pet kola prije kraja prvenstva izgubili status premijerligaša, ostalo je pod raznim upitnicima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi