Leotar skinuo skalp Izviđaču, sjajna borba u komšijskom derbiju, Konjuh slavio u Vogošći
FOTO: RK Vogosca/facebook

Premijer liga BiH za rukometaše

Leotar skinuo skalp Izviđaču, sjajna borba u komšijskom derbiju, Konjuh slavio u Vogošći

Haris Zilić

Odigrani su mečevi šestog vandrednog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše i bilo je veoma zanimljivo Evidentno je da nas očekuje još jedna neizvjesna sezona u bh. klupskom rukometu.

Leotar je na svom terenu u Trebinju odigrao fenomenalnu utakmicu i savladao aktuelne prvake ekipu Izviđača iz Ljubuškog rezultatom 25:24.

Interesantno da su još dva meča odlučena samo golom razlike.

Konjuh je stigao do velikog tirjumfa u gostima kod Vogošće rezultatom 28:29 i tako iznenadio domaćine.

U komšijskom derbiju Krivaje i Maglaja odigranom u Zavidovićima, vidjeli smo pravu mušku borbu, odličan rukomet, na kraju trijumf Krivaje iz Zavidovića rezultatom 30:29.

Sloboda je čini se izašla iz rezultatske krize, večeras su u gostima savladali Hercegovinu u Nevesinju rezultatom 24:29.

Gračanica je na svom parketu bila sigurna protiv Čapljine 39:24, dok je Borac deklasirao Goražde rezultatom 41:23.

Duel Čelika i Sloge Doboj nije odigran, a prema posljednjim informacijama klub iz Zenice će istupiti iz Premijer lige Bosne i Hercegovine zbog veoma teške finansijske situacije.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Lider na tabeli je Gračanica sa devet bodova, prate je Borac i Leotar sa po osam osvojenih bodova.

Na začelju su Hercegovina i Čapljina sa dva osvojena boda i pomenuti Čelik koji je bez bodova.

Top Komentari

Gari Garinča
Rukometni savez i pokvareni clanovi Izvrsnog odbora da nisu izbacili RK Iskru iz Premier lige bi završili na psihijatriji. Eto vam Čelik i Čapljina sad kante za nabijanje gol razlike.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi