Premijerligaši iz SBK/KSB digli glas: "Od danas stupamo u štrajk, dovedeni smo u nikad gori položaj"

Uputili pismo odgovornima

Premijerligaši iz SBK/KSB digli glas: "Od danas stupamo u štrajk, dovedeni smo u nikad gori položaj"

S. Mlaćo

Četiri premijerligaša (MRK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje, MRK Iskra Bugojno, MNK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje, KK Promo Donji Vakuf) iz Srednjobosanskog kantona/kantona Središnja Bosna najavili su da će danas stupiti u štrajk i prekinuti svoja takmičenja.

Pismo su uputili Vladi Srednjobosanskog kantona, te Sportskom savezu Srednjobosanskog kantona. Navode da su od odgovornih u Savezu nisu dobili nikakvu pomoć zbog cijelokupne situacije, ali i ono što im po pravilu pripada svake sezone.

“Poštovani, nakon gotovo deset mjeseci čekanja,a  od februara mjeseca tekuće godine sportski klubovi, tačnije oni najzaslužniji iz SBK-a, premijerligaši koji u ova tmurna i teška vremena drže čast i spašavaju i onako već odavno doveden sportu u ovom kantonu na niske grane, odlučili smo se na ovaj način obratiti ljudima koje je izabrao ovaj narod, a koji su upravo ove jedine svijetle tačke katona, sportske klubove stavili na „stand by“,  sa odavno ispričanim pričama o pomoći. Sportski klubovi, premijerligaši  „sa one strane Komara“, ili  „sa ove strane Vrbasa“ dovedeni su u nikad gori položaj, u nikad goru situaciju. I ona redovna sredstva koja su u proteklim godinama dolazila za kotizacije i takmičenje ostala su u obećanjima...“, stoji između ostalog u dopisu koji možete pročitati ispod teksta sa pečatima navedenih klubova.

“Od danas  15.10.2020. godine svi premijerligaški klubovi SBK-a stupit će u štrajk, te će svoja takmičenja prekinuti po cijenu izbacivanja iz takmičenja najviših rangova bh. sportova. Za rukometaše i košarkaše prvenstva su već počela, ovaj vikend startaju i futsaleri, dok MRK Sloga za nešto manje od mjesec dana igra i utakmicu European Cup-a u Rumuniji. Ne treba pojedinačno ni pominjati troškove ovih kolektiva koji se gomilaju iz dana u dan“, dodaje se u saopštenju.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

No description available.

Top Komentari

Eduard
Neka se obrate SDA stranci oni su apsolutni vladari SBK kantona koji su toliko opljackali da to nije normalno. Sport, kultura, gradjevina, industrija, sve su unistili osim svojih dzepova.
3 0
Brazuka
Sda uzela sebi da kupuje izbore
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi