Prolongiran start Prve rukometne lige FBiH grupa Jug

Uskoro novi žrijeb

Prolongiran start Prve rukometne lige FBiH grupa Jug

S. Mlaćo

Odgođen je start nove sezone Prve lige Federacije Jug.

 Naime, nakon što je RS BiH donio odluku o ostanku RK Goražde u Premijer ligi BiH u narednoj sezoni, čelnici RS FBiH donijeli su odluku o novom izvlačenju parova.

Prva liga FBiH grupa Jug trebala je startati ovog vikenda, ali se to neće desiti. Liga će startati 29/30.09.

"Razlog je taj što bi svako kolo imali po dvije slobodne ekipe i što bi prvenstvo imalo 30 kola. Molimo sve klubove da obavijeste službene osobe da se 1. kolo Prve lige grupa Jug neće igrati ovog vikenda, nego narednog. Ukoliko ste uplatili novac za nominirane službene osobe pošaljite potvrdu da ih možemo delegirati u narednim kolima i da se poravnaju računi", stoji u saopštenju koje je došlo na mail adrese klubova koji nastupaju u ovom rangu takmičenja.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U saopštenju je potpisan predsjednik UO RS FBiH Asim Šahman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi