Derbi jeseni igra se u Mostaru

Utakmica koja može dati dosta odgovora

Derbi jeseni igra se u Mostaru

Haris Zilić

Ovaj vikend igra se i posljednje kolo jesenjeg dijela prvenstva u Prvoj ligi FBiH za rukometašice, a tekuća sezona će nam donijeti veliku borbu za prvo mjesto.

U Mostaru se u nedjelju od 17 sati igra derbi jesenjeg dijela prvenstva.

Lokomotiva će dočekati Krajinu iz Cazina i ovo će biti duel dvije prvoplasirane ekipe na tabeli koje još nemaju poraza ove sezone.

Lokosice su veoma mlada ekipa, koja je posljednjih sezona dosta radila na uigravanju, skupljanju iskustva i čini se da ove sezone žele napokon iskorak i povratak u društvo najboljih.

Sa druge strane i tim iz Cazina je skupina mladih igračica, ali predvode ih dvije iskusne reprezentativke Bosne i Hercegovine, riječ je o Azri Topčić i Adelisi Dautović.

Nema sumnje da nas u dvorani u Sjevernom logoru očekuje sjajna rukometna predstava.

Oglasi

Mostar već duže vrijeme čeka na jednu rukometnu euforiju, tako da u nedjelju najavljuju pune tribine i veliku podršku Lokosicama.

Lokomotiva je kroz historiju dala veliki broj svjetskih igračica, klub je posljednjih sezona bio u jednoj krizi, okrenuo se samo radu sa mlađim igračicama što lagano donosi rezultate i na seniorskom nivou.

Ekipa koja trijumfuje napravit će ogroman korak prema končanom cilju.

Bitno je i koja će razlika biti jer bi mogao na kraju odlučiti i međusobni duel u slučaju istog broja bodova.

Prvak Prve lige FBiH igrat će baraž sa prvakom Prve lige RS, a pobjednik tog baraža izborit će plasman u Prmeijer ligu BiH za rukometašice koja će od naredne sezone umejsto 12 imati deset klubova.

U Prvoj ligi RS u najboljoj poziciji je ekipa Dervente, obzirom da lider i jesenji prvak Borac 2 nema pravo nastupa u višem rangu jer su drugi tim ŽRK Borac koji se takmiči u društvu najboljih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi