Dva kluba se izdvojila u vrhu tabele: Vikend donosi veliku borbu za Premijer ligu BiH

Mostar će biti centar dešavanja

Dva kluba se izdvojila u vrhu tabele: Vikend donosi veliku borbu za Premijer ligu BiH

Haris Zilić

Odigrane su utakmice šestog kola Prve lige FBiH za ruometašice nakon koje je slika malo jasnija u vrhu. Dvije ekipe izdvojile su se i čini da ćemo gledati paklenu borbu za prvo mjesto koje vodi u baraž za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Krajina Cazin igra sjano ove sezone i na svom parketu su savladale Goražde rezultatom 40:29 čime su Goraždanke odvojile od vrha tebele jer tim sa Drine sada ima dva poraza u prvenstvu dok je Krajina na učinku od pet trijumfa u pet utakmica.

Mladi tim mostarske Lokomotive također je odličan ove sezone. Lokosice su trenutni lideri sa šest trijumfa u šest kola.

U šestom kolu Lokosice su savladale Turbinu rezultatom 31:41 i tako potvrdile napad na prvo mjesto na kraju sezone.

Jedinstvo iz Tuzle je u komšijskom derbiju savladalo Živinice sa 28:33, dok je Bosna Tešanj u gostima bila bolja od Bihaća rezultatom 23:29.

Dakle lider je Lokomotiva sa 12 bodova, sa dva boda više i utakmicom više od Krajine.

Oglasi

Naredni vikend nas očekuje i derbi polusezone u Mostaru će snage omdjeriti upravo Lokomotiva i Krajina i ta utakmica može nam dati dosta odgovora kada je u pitanju borba za plasman u Premijer ligu BiH naredne sezomne.

Prvak Prve lige FBiH igrat će baraž sa prvakom Prve lige RS, a pobjednik tog baraža će izboriti plasman u Premijer ligu BiH za rukometašice naredne sezone.

U Prvoj ligi RS prvoplasirana je ekipa Borac 2, ali naravno banjalučanke ne mogu u viši rang jer prvi tim Borca igra u Premijer ligi BiH tako da je tu u najboljoj pozciji drugoplasirana Derventa koja ima dva boda više od Radnika iz Bijeljine.

Premijer ligu BiH napustit će dva tima, ulazi jedan, tako da ćemo naredne sezone imati deset klubova i liga će biti skraćena.

Ove sezone od nastupa u Premijer ligi BiH odustala je ekipa Rogatice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi