Iskra Stolac se vraća u Prvu ligu FBiH

Prijavili učešće

Iskra Stolac se vraća u Prvu ligu FBiH

Haris Zilić

Početkom mjeseca oktobra počinje nova sezona u Prvoj ligi FBiH za rukometašice. Kako stvari stoje to bi mogla biti sezona sa najmanje klubova od nezavinosti naše države kada je u pitanju drugi rang takmičenja.

Prema informacijama do kojih smo došli u ligi bi trebale učestvovati ekipe Goražda, Lokomotive Mostar, Bosne Tešanj, Turbine iz Jablanice, Živinica, Bihaća i Iskra iz Stoca.

Upravo je Iskra iz Stoca povratnik u seniorski rukomet.

Ekipa sa juga naše zemlje koja još uvijek nema dvoranu u svojoj čaršiji prijavila je učešće u Prvoj ligi FBiH.

Iskra će nastupati sa dosta mladom ekipom koju će većinom sačinjavati kadetkinje i mlađe kadetkinje uz pomoć par iskusnih igračica.

Svakako da će utakmice na seniorskom nivou dosta pomoći u razvoju mlađim rukomatašicama stolačkog kluba.

Oglasi

Nedavno smo obajvili vijesti da Jedinstvo iz Tuzle neće nastupati u novoj sezoni i da je klub pred zidom.

Tuzlanskom klubu prijeti čak i gašenje što bi bio ogroman udarac za bh. sport.

U Prvoj ligi FBiH par sezona unazad bilo je čak i 12 klubova, ali većina njih više ne postoje ili nemaju seniorske kategorije, a to su Bosna Visoko, Hrasnica, Iskra Bugojno, Katarina, Jedinstvo Tuzla...

Prošle godine titulu u Prvoj ligi FBiH na suveren način osvojila je ekipa Krajine iz Cazina koju ćemo u novoj sezoni gledati u društvu najboljih.

Krajina je trebala igrati baraž sa Derventom koja je osvojila Prvu ligu RS jer je u planu bilo skraćivanje Premijer lige BiH na deset klubova, ali kako to bude u bh. rukometu 5 do 12 ćemo znati i definitivne odluke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi