Počinje nova sezona u Prvoj ligi FBiH: Lidana Redžo pojačala redove Goražda
FOTO: RK Turbina

Novi sistem takmičenja na sočekuje

Počinje nova sezona u Prvoj ligi FBiH: Lidana Redžo pojačala redove Goražda

H. Zilić

Uskoro nas očekuju uzbuđenja u u novoj sezoni Prve lige FBiH za rukometašice.

Nova sezona će ponuditi uzbuđenja, ima nekoliko ekipa koje će sigurno napadati vrh tabele, a posebnu draž će svakako dati i novi format takmičenja u novoj sezoni.

Prvak Prve lige FBiH neće odmah u Premijer ligu Bosne i Hercegovine kao što je bio slučaj ranijih sezona, nego će razigravati sa prvakom Prve lige RS, nakon čega ćemo dobiti putnika u društvo najboljih koje će od naredne sezone umjesto 12, brojati deset ekipa, čim se bi se mogao malo podići i kvalitet same lige.

Kao glavni kandidati za promociju u Premijer ligu BiH izdvajaju se Goražde, Jedinstvo Tuzla, tu su uvijek neugodne ekipe Krajine, Lokomotive, Turbine, a upravo je ŽRK Goražde napravio ozbiljan posao pred start sezone.

Mladi tim sa Drine pojačala je iskusna Lidana Redžo koja dolazi iz redova jablaničke Turbine gdje je sjajno igrala prethodnih sezona tako da će svojim znanjem i iskustvom biti od velike pomoći Goraždankama u borbi za povratak u Premijer ligu BiH, nakon dvije godine odsustva.

Iz Goražda nisu krili da je Premijer liga BiH glavni cilj, a ono što može radovati je i podatak da su ostavili dosta tima iz prošle sezone, posenbo domaćih igračica što bi mogla biti još jedna prednost.

Jedinstvo Tuzla se izdvaja kao drugo favorit, također je u pitanju mlada ekipa koja bi itekako mogla da se dosta toga pita kada je u pitanju vrh tabele Prve lige FBiH.

Krajina, Turbina, Lokomotiva, su ekipe koje uvijek mogu iznenaditi i tražiti svoju šansu, a sigurno da Živinice, Bosna Tešanj i Bihać neće biti lagan takmac posebno na domaćem parketu.

Titulu u Prvoj ligi FBiH prošle sezone osvojila je Sloga iz Gornjeg Vakufa, a sezonu ranije to je bila Ilidža koja je bez poraza stigla do titule i povratka u društvo najboljih.

Ove sezone ćemo gledati osam timova, obzirom da se liga igra dvorkužno bit će 14 regularnih kola, dok će prvak igrati baraž za ulazak u Prmeijer ligu BiH sa prvakom Prve lige RS, tako da će ekipa koja se bude borila za elitu ove sezone odigrati 16 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi