Nastavlja se paklena borba za plasman u Premijer ligu BiH: Tri kluba, a jedno mjesto
FOTO: ŽRK Sloga/faceboook/A.B.

Prva liga FBiH za rukometašice

Nastavlja se paklena borba za plasman u Premijer ligu BiH: Tri kluba, a jedno mjesto

Haris Zilić

Nastavlja se žestoka borba za plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine za rukometašice.

Vikend iza nas ponudio je zanimljive duele, a Sloga, Turbina i Goražde ostali su u grčevitoj borbi za plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Sloga je na krilima Zahide Zajmović koja je postigla devet golova savladala tuzlansko Jedinstvo sa 28:30, dok je Goražde bilo ubjedljivo na vrućem gostovanju u mostaru protiv Lokomotive i slavilo rezultatom 30:39.

Turbina je u Jablanici sa 33:26 savladala RK Hadžići 2.

Naredno, 14. kolo Prve lige FBiH donosi nam prvi veliki derbi vodeće trojke, kada će Goražde dočekati turbinu, dok će vodeća Sloga imati nezgodno gostovanje u Hadžićima.

U ostalim mečevima 13. kola, Krajina i Bihać su remizirali 36:36 u krajiškom derbiju dok je Bosna Tešanj sa 23:31 bila bolja od Živinica.

Sloga ima 24 boda, Turbina 22, Goražde 18 i do kraja će biti veliak borba, jer smao prvopalsirana ekipa ide naredne sezone u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti