Prvi ovosezonski remi Studenata, Gračanici bod

Premijer liga BiH, 23. kolo

Prvi ovosezonski remi Studenata, Gračanici bod

Rukometaši sarajevske Bosne su u dvorani "Ramiz Salčin" u okviru 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine remizirali sa s Gračanicom, a rezultat je na kraju glasio 24:24.

Gosti su bili ti koji su bolje otvorili utakmica, a tokom prvih 30 minuta igre ekipa Gračanice je bila ta koja je stalno imala vodstvo, da bi na pauzu otišla sa šest golova prednosti (11:16.).

Ipak, u nastavku su se studenti razbudili. Lopta je u napadu išla brže, akcije su bile tečnije, a udarci precizniji i kvalitetniji, pa su domaći rukometaši uspjeli da anuliraju prednost gostiju iz prvog dijela. Na kraju su je uspjeli samo anulirati, ali ne i prestići pa su tako upisali svoj prvi ovosezonski remi u domaćem šampionatu.

Najefikasniji igrač Bosne bio je Elis Memić sa šest postignutih pogodaka, dok je reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Zulfić dao jedan manje. Hamidović u redovima gostiju bio je najefikasniji igrač utakmice s devet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.