Prvi poraz Gruda, Ilidža slavila sa zvukom sirene

Prvi poraz Gruda, Ilidža slavila sa zvukom sirene

A. Beganović

Kompletirano je 6. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice, a u derbiju igranom u Mostaru domaća Katarina je savladala Grude (32:31).

Derbi susret 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine opravdao je očekivanja. U dosta dobroj i neizvjesnoj utakmici obje ekipe su pružile svoj maksimum, a jedini koji su bili ispod nivoa derbija su sudije Eldan Hurić iz Goražda, te Goran Smajlović iz Sarajeva na čije dijeljenje pravde su velikih zamjerki imali iz tabora Gruda.

Najefikasnije u dresu pobjedničke ekipe bile sz Marija Gudelj sa 10, te Jelena Kekić sa devet pogodaka, dok su kod Gruda najučinkovitije bile Kornelija sa 10, te Andrea Prusina i Mariuja Šimić sa po šest pogodaka.

Dosta dobra rukometna predstava viđena je na Ilidži, gdje je istoimena domaća ekipa savladala Zrinjski (28:27) i to pogotkom u posljednjoj sekundi.

Tokom većeg dijela susreta vodila se prava rovoska birka, a u posljednji miut se ušlo pri rezultatu 27:27. Izabranice Dominika Ilića imale su posljednji napad, a sa zvukom sirene za veliko slavlje Ilidžanki pogodila je Mujagić, koja je sa devet pogodaka bila i najefikasnija igračica susreta. Hadžiselimović i Marić su po pet puta pogađale mrežu mostarskih Plemkinja, dok su s druge strane najučinkovitije bile Čutura, Rozić, Mlakić i Tambić sa po pet pogodaka.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

U Mostaru je domaća Lokomotiva nadigrala Izviđač (35:28). Već nakon prvog dijela Lokosicve su imale višak od šest golova (19:13), da bi u drugom poluvremenu rutinskom igrom stigle do pobjede. Dervišević sa osam, te Kasumačić sa sedam pogodaka su bile najefikasnije kod Lokomotive, dok su kod Izviđača najučinkovitije bile Šumelj i Dodig sa po sedam pogodaka.

U Zavidovićima je Krivaja bez većih problema nadigrala Bihać (41:34), Goražde je u Banjoj Luci bilo bolje od Borca (26:25), dok je Mira u Prijedoru savladala Vrbas (26:23).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.