PSG potvrdio nastup na Final Fouru
Foto: EPA

Liga prvaka

PSG potvrdio nastup na Final Fouru

M. Šljivak

Rukometaši PSG-a pobijedili su i u drugoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka Vive Kielce (35:32), te su ostvarili plasman na Final Four.

Parižani su iz prvog meča donijeli šest golova prednosti (34:28) i večeras su na svom parketu samo trebali da potvrde prolazak.

Kielce se međutim nije predavalo. Došli su u Pariz kako bi pokušali napraviti iznenađenje, ali na kraju do njega nisu došli.

Imali su većim dijelom prvog poluvremena vodstvo, ali je PSG u samom finišu stigao do preokreta i na odmor su otišli sa dva gola razlike (17:15).

Gostima je u nastavku trebalo čudo do kojeg nisu došli. Domaći rukometaši su do kraja iskoristili sve greške, igra poljskog tima se raspala i PSG je na kraju slavio pobjedu rezultatom 35:32.

Tako će PSG igrati na Final Fouru gdje će sasvim sigurno imati ulogu favorita, a večeras ih je do trijumfa vodio Nedim Remili sa devet golova.

Na drugoj strani Dujshebaev je postigao pet pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije