"Dječaci s Drine" opet nadigrali Borac

Nakon Kupa Borac pao i u prvenstvu

"Dječaci s Drine" opet nadigrali Borac

A. Beganović

U okviru 2. kola Lige 6 rukometaši Goražda su pred svojim navijačima savladali najvećeg favorita za osvanje naslova Borac iz Banja Luke (29:27).

Rukometaši Goražda nastavili su sa dobrim partijama. Nakon što su osvojili Kup Bosne i Hercegovine i pobijedili Bosna BH Telecom u Sarajevu, večeras su ponovo bili bolji od Borca.

U sjajnoj atmosferi, nošeni frenetičnim navijanjem sa tribina, Goraždani su sjajno otovorili utakmicu. Imali su prednost većim dijelom prvog poluvremena, a na odmor su otišli sa četiri gola viška (15:11).

U drugom dijelu su izabranici Dragana Markovića zaigrali nešto bolje, ali nisu uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist, tako da je nova generacija "Dječaka s Drine" u samo sedam dana stigla do druge pobjede nad banjalučkom momčadi.

Kod pobjedničke momčadi najefikasniji su bili Jaškić sa 9, te Biljaka sa 8 golova, dok su Karačić sa 7, te Obradović sa 6 golova bili najefikasniji kod Borca.

Liga 6, doigravanje:
GORAŽDE - Borac 29:27 (15:11)
GORAŽDE: Bukva 5, Biljaka 8, Martić, Građan 2, Pucarević 1, Dedović 2, Marić, Merkez, Savić, Fidahić, Halilović, Pilav, Džananović, Žiga, Buljubašić 2, Jaškić 9. Trener: Ejub Kukavica
BORAC: Blažević, Sabljić 2, Tešić, Ljubišić, Stojanović 4, Mikić 1, Mandić, Haseljić, Šubara, Obradović 6, Karačić 7, Trivundža 3, Čelić, Đukić 3, Vranješ 1. Trener: Dragan Marković

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.