"Na vrijeme smo javili da nemamo igračica"

Oglasio se i ŽRK Leotar

"Na vrijeme smo javili da nemamo igračica"

M. Šljivak

Utakmica 3. kola ženske rukometne Premijer lige između ŽRK Jedinstvo i ŽRK Leotar sinoć u Mejdanu nije odigrana.

Gošće iz trebinja nisu došle u Tuzlu, nakon čega je odlučeno da domaćem timu pripadne pobjeda od 10:0.

ŽRK Leotar se obratio saopćenjem za javnost povodom nedolaska u Tuzlu, a prenosimo ga u cijelosti.

Zbog lošeg zdravstvenog stanja više igračica i stručnog osoblja našeg kluba pokušali smo da usmenim dogovorom i saglasnošću sa upravom Jedinstva, odložimo zakazani termin utakmice, za narednu sedmicu u vrijeme koje to domaćin odredi a za koje bi se kod nas zdravstvena situacija popravila.Znači nekih 4do 5 dana.

Obzirom da nam domaćin nije izašao u susret mi smo blagovremeno i zvanično obavjestili komesara za takmičenje o stavu Jedinstva i o tome da nećemo biti u stanju odputovati u Tuzlu te zatražili odgodu utakmice uz priloženu medicinsku dokumentaciju ovlaštene ustanove, tako da bi se izbjegli nepotrebni troškovi organizacije za domaćina i bespotrebno angažovanje službenih lica. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Epilog kakav god bio, samo želimo da Vam predočimo činjenično stanje i da ne prejudiciramo poslijedice ne odigravanja ove utakmice kojoj smo se iskreno radovali i koju želimo odigrati čim se steknu uslovi za istu.Pogotovo što smo željeli obnoviti prijateljske veze sa renomiranim klubom koje smo imali u prošlosti uz poseban pomen na pok. gosp. Tomića čiji smo rad izuzetno cijenili i koji je u Trebinju zajedno sa svojim klubom bio uvijek rado viđen gost.

ŽRK Leotar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi