"Problem su mladost, neiskustvo, a ne štite nas ni sudije"

Trener Zrinjskog, Zdravko Medić

"Problem su mladost, neiskustvo, a ne štite nas ni sudije"

M. Maksimović

Dosadašnji dio prvenstva u pokazao da se mostarski Zrinjski može nositi sa dvije najjače ekipe u ligi, Vogošćom i banjalučkim Borcem, mišljenje je trenera Plemića Zdravka Medića.

Trener Zrinjskog smatra da njegovi rukometaši nemaju sudijsku zaštitu, što je dodatni razlog za slabije rezultate na gostujućim mečevima.

“Da ne bi ispalo da samo kukam, problem su i naša mladost i neiskustvo. Imamo Filipa Vistoropa, koji je nedavno napunio 18 godina. On je na posljednje dvije utakmice pokazao totalno dva različita lica. Prije desetak dana u prijateljskoj utakmici protiv Vogošće praktično je sam protiv njih odigrao drugo poluvrijeme. Nekoliko dana kasnije protiv Bosne, koja je tim slabijeg kvaliteta popustio je pod pritiskom i odigrao lošu utakmicu. To su stvari koje moramo istrpiti, ali sve će to doći na svoje”, kazao je strateg Zrinjskog.

Medić je istakao da bi mladost mogla biti i velika prednost Zrinjskog, s obzirom da će u narednih mjesec dana većina klubova odigrati sedam utakmica.

“Imamo dosta igrača, mladi su i njima je potrebno manje vremena za regeneraciju nego nekim drugima koji igraju s veteranima. Zgusnuti raspored stvara svima probleme, ali mislim da će nama taj problem biti manji nego drugima”, zaključio je Medić. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Zrinjski je jučer ostvario sigurnu pobjedu nad Nevesinjem u Kupu naše zemlje. Medić je zadovoljam izdanjem svojih izabranika na pomenutoj utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi