"Želimo pobijediti u naredne tri utakmice"

Optimizam u redovima RK Čelik

"Želimo pobijediti u naredne tri utakmice"

Dino Kurbegović

U okviru 18. kola Premijer rukometne lige BiH, rukometaši Čelika u subotu u Areni Zenica od 18 sati igraju protiv Gradačca. 

Nakon pobjede u Sarajevu, gdje je Čelik u veoma dobroj utakmici savladao Bosnu rezultatom 30:33, zenički premijerligaš ponovo se vratio u borbu za najviši plasman, u čemu je Zeničanima "na ruku" išao i remi Dervente i Izviđača u međusobnom duelu.

"Mnogi su nas prerano otpisali nakon nesretnog poraza od Vogošće. Međutim mi se vraćamo i sigurno ćemo biti još bolji. Ohrabruje i povratak u formu kapitena Davora Kadića. Na nama je da se borimo do posljednjeg kola, a uz malo sreće možemo ponovo završiti na vrhu tabele", kazao je Adnan Bašić, trener RK Čelik. 

Osim njega, optimizam su na današnjoj press konferenciji iznijeli i rukometaši Semir Memić i Boško Jolović, a prisutan je bio i Aldin Mehinović koji nakon utakmice odlazi na operaciju u Novi Sad, gdje će 11. marta operisati prednje križne ligamente.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Mi možemo i moramo dobiti naredne tri utakmice. Bili smo uzdrmani nakon poraza od Konjuha i Vogošće, ali sada smo ponovo na pravom kolosijeku, borit ćemo se do kraja", poručio je predsjednik kluba Pane Škrbić.

Nakon prvenstvenog duela protiv Gradačca, Čelik će već u srijedu 11. marta u Kup susretu ugostiti Krajinu iz Cazina u okviru prve utakmice četvrtfinala, a onda ponovo u petak, 13. marta pred domaćom publikom u 19. kolu ugostiti Zrinjski u okviru prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.