Fenomenalna utakmica i remi PPD Zagreb i WIsle Plock

Liga prvaka

Fenomenalna utakmica i remi PPD Zagreb i WIsle Plock

E. Oštraković

Sjajnu utakmicu u okviru petog kola grupe A Lige prvaka odigrali su PPD Zagreb i Wisla Plock, a utakmica je na kraju završena sa 26:26.

Gosti su veći dio utakmice imali vodstvo, ali je Zagreb u završnici utakmice imao čak i priliku da pobijedi, ali nije uspio.

Wisla je praktično cijelo prvo poluvrijeme imala prednost, a na odmor se otišlo sa vodstvom gostiju od jedan razlike pri rezultatu 14:15.

U drugom poluvremenu, Wisla ponovo bolja, ali se Zagreb sa serijom od 5:1 uspio vratiti i povestu sa 23:22.

U posljednjih pet minuta utakmice ušlo se pri rezultatu 25:25, a nakon toga obje ekipe uspjele su postići još po jedan gol.

Zagreb je imao napad za pobjedu, ali nisu ga uspjeli realizovati. Šut Miliša golman Pilipović je odbranio, te je utakmica završena bez pobjednika.

Najbolji kod Zagreba bio je Timur Dibirov koji je postigao šest golova, a Slavić je skupio devet odbrana.

Na drugoj strani, kod Wisle, najefikasniji je bio Abel Guntin koji je postigao šest golova, a Pilipović je imao osam odbrana.

U drugom susretu u okviru ove grupe PSG je na gostovanju kod Dinamo Bukurešta ostvario sigurnu pobjedu od 29:36.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi