Miloš Kos novi član PPD Zagreba

Skauti potvrdili

Miloš Kos novi član PPD Zagreba

Haris Zilić

Ozvaničen je odličan transfer u bh. rukometu.

Talentovani Miloš Kos nakon nekoliko sjajnih sezona u dresu Izviđača karijeru nastavlja u PPD Zagrebu.

Ovo će biti ogroman iskorak za mladog rukometaša iz Dubice, a Izviđač je također potvrdio da je transfer gootva stvar.

"Uprava RK Izviđač Central osiguranje na čelu s predsjednikom Tonijem Kraljevićem na vleiko zadovoljstvo postigla je dogovor s upravom RK PPD Zagreb oko prelaska našeg rukometnog dragulja Miloša Kosa u redove hrvatskog premijerligaša i nekadašnjeg dvostrukog prvaka Europe PPD Zagreb.

Uz pomješane osjećaje tuge, ali i sreće naš Miloš Kos od jučer više nije naš član.

Sinoć kasno, nakon povratka iz Slovačke gdje je igrao za reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za EURO 2024, Miloš se oprostio od svojih dojučerašnjih saigrača i članova struke, te jutros rano krenuo za rodnu Kozarsku Dubicu, odakle će se priključiti momčadi RK PPD Zagreb", stoji u saopštenju Skauta iz Ljubuškog.

Miloš Kos, rođen je 1. augusta 2002. godine, a u ljeto 2018. godine je kao šesnaestogodišnji dječak došao u Izviđač.

Uz predan rad i puno podršku kluba, Miloš je sa Skautima za samo tri-četiri sezone postao jedan od ponajboljih rukometaša u regiji.

Za samo četiri sezone trenirajući i igrajući u redovima tima iz Ljubuškog od šesnaestogodišnjeg dječaka, vrijedno radeći, dogurao je do dresa seniorske reprezentacije Srbije.

"Preporučio bih svakom djetetu, ako ikad dobije poziv od Izviđača neka odmah spakira stvari i dođe u Ljubuški", rekao je Kos nedavno, a u Izviđaču su uputili još jednom veliku zahvalnicu za sve što je uradio u dresu Skauta iz Ljubuškog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti