Remi Dervente i Prijedora

Premijer liga BiH za rukometaše

Remi Dervente i Prijedora

Rukometaši Dervente i Prijedora remizirali su (24:24) u okviru 15. kola muške rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Derventa je prva povela i igralo se gol za golom tako da je poluvrijeme završilo rezultatom 12:12.

 

Početkom drugog poluvremena bolje je krenula ekipa Prijedora tako je prešla u vodstvo i napravila solidnu razliku tri gola i držala vodstvo do 50 minute. Domaći rukometaši su potom igrali flastera nad najboljim igračem Prijedora Unčaninom koji je bio organizator svih akcija i uspjela da smanji na minus jedan.

 

Igralo se tako do kraja utakmica i Derventa je uspjela izvući samo bod.

 

Sportska dvorana Derventa,gledalaca oko 200. Sudije: Kamberović Senad iz Gračanice i Šabić Melvudin iz Živinica.

 

RK Derventa: Blagovčanin, Marić 3, Zekić 3, Šibinčić 3, Todorić, Vukojčić, Zemunović 1, Škrga, Ristić 4, Mišanović, Gavrić 6, Bjelić, Mađarević, Marčeta 4, Lazarević.

 

RK Prijedor: Vranjašević, Vranješ 3, Bezbradica 3, Grahovac 4, Radulović, Marinović 1, Jokanović, Popović, Kaurin, Hercegovac, Blagojević 2, Trkulja 1, Čutura, Unčanin 10.

 

Sedmerci: Derventa 5(4), Prijedor7(5). Isključenja: Derventa 8 minuta,  Prijedor 10 minuta.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

 

U preostala dva susreta 15. kola postignuti su ovi rezultati: Gračanica - Vogošća 30:28, Sloga - Konjuh 30:23.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.