Remi Kiela i Veszprema, Motor bolji od Celja
FOTO - EPA

Liga prvaka za rukometaše

Remi Kiela i Veszprema, Motor bolji od Celja

A. Beganović

U okviru 5. kola Lige prvaka za rukometaše sinoć su odigrana dva susreta, a u oba je viđena neizvjesna završnica.

U jednom od derbija kola, Kiel i Veszprem su podijelili bodove. Nakon 60 minuta bespoštedne borbe rezultat je glasio 31:31.

Sander Sagosen sa devet, te Niclas Ekberg sa sedam pogodaka bili su najučinkovitiji kod Kiela, dok su Petar Nenadić sa pet, te Andreas Nilsson, Vuko Borozan i Khaled Fathy Omar sa po četiri pogotka bili najefikasniji kod Veszprema.

Mnogo uzbuđenja viđeno je i u duelu Celja i Motora, a na kraju je ukrajinska ekipa slavila rezultatom 32:31.

Najefikasniji kod Celja su bili Domen Novak sa sedam, te Patrik Leban sa šest pogodaka, dok su Barys Pukhouski sa šest, te Pavlo Gurkovsky i Miloš Orbović sa po četiri pogotka bili najefikasniji kod pobjedničke ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi