Remi RK Čelik i RK Bosna u prijateljskom meču
Zeničani odigrali dobar meč protiv ekipe koja se takmići u Premijer ligi BiH.

Pripremna utakmica u Zenici

Remi RK Čelik i RK Bosna u prijateljskom meču

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika su u Zenici odigrali prvu prijateljsku utakmicu pred početak nove prvenstvene sezone protiv izuzetno jakog i respektabilnog protivnika, ekipe Bosne iz Visokog.

Bila je to sjajna rukometna predstava dva jaka i dosta ujednačena protivnika, gdje se rezultat tokom utakmice iz minuta u minut mijenjao, gol za gol, i gdje je RK Čelik, ali uvijek s malom prednosti, vodio skoro cijelu utakmicu. Bosna je samo u jednom momentu preuzela vodstvo i to s dva gola razlike, a onda na kraju, iako je Čelik vodio, pretvorila vodstvo Čelika od 30:29 u neriješen rezultat od 30:30, bukvalno u posljednjoj sekundi utakmice.

U sastavu u ekipi Čelika nisu bili ni povrijeđeni igrači Harun Alihodžić i Franjo Duđak, koji su povrede dobili za vrijeme treninga prethodnih dana.
Od igrača Čelika, mada su svi koji su ulazili u igru zadovoljili i mogu dobiti dobre ocjene, pravi dirigent tima u ovoj utakmici je bio srednji bek Slaven Šijaković, koji je s devet postignutih golova bio i golgeter tima.

Odlični, posebno u odbrani Čelika bili su još i Faris Mrako i Danijel Jurić, a briljirao je na poziciji desnog beka i desnog krila mladi osamnaestogodišnji Ante Dragičević sa šest golova.

Kod Bosne je odličan bio golman Enes Sirčo, te Osmančević sa devet i Luka Karanović sa šest golova na svome kontu.

RK Čelik – RK Bosna (Visoko) 30:30 (13:13)

RK ČELIK: Riad Polić, Haris Muhić, Edin Gušić (1), Jasmin Omerović (2), Faris Mrako (2), Danijel Jurić (1), Slaven Šijaković (9), Adnan Sumbuljević (1), Aldin Begagić (2), Admir Kišić (1), Ante Dragičević (6), Mirsad Čelenka, Mirza Dervenčić, Mario Filipović (2), Ajan Seketa (1), Adi Mešinović (1), Amel Omerspahić (1), Dženan Hodžić, Muamer Kaljić. Trener: Seldin Rizvanović.

RK BOSNA: Sirčo, Osmanhodžić (9), Čabaravdić, Balta, Burić (2), Imamagić (3), Harmandić, Karanović (6), Omanović (1), A. Jamaković, E. Jamaković (3), Redža, S. Sirčo (1), Babić (2). Trener: Adnan Harmandić.

U subotu, 12. septembra, ekipa Čelika putuje u Žepče na novu prijateljsku utakmicu gdje će, pored prvog tima, nastupiti i dvije omladinske selekcije podmlatka Rukometnog kluba RK Čelik koje će se sastati s vršnjacima iz RK Žepča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi