RK Čelik predstavio veliko pojačanje za narednu sezonu
Dervenčić je u prošloj sezoni igrao za Krivaju iz Zavidovića, gdje je bio jedan od najboljih igrača

Dervenčić se vratio u matični klub

RK Čelik predstavio veliko pojačanje za narednu sezonu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Uprava Rukometnog kluba Čelik, koju predvodi predsjednik Pane Škrbić, svakodnevno obavlja potpisivanje ugovora s igračima o produžetku saradnje na duže staze.

Nakon Farisa Mrake, Danijela Jurića i Franje Duđaka, novi četverogodišnji ugovor za RK Čelik je potpisao i povratnik u ovaj tim, Mirza Dervenčić, najveće ovosezonsko pojačanje Čelika, koji se nakon RK Bjelovar i RK Krivaja vratio u svoj matični klub.

"Sretan sam da sam ponovo u svom Čeliku. Kad sam sa saigračima na terenu i kad pored sebe vidim Begu (Aldina Begagića), Gušu (Edina Gušića), Polu (Riada Polića) i ostale igrače, čini mi se da nikada nisam ni otišao iz Čelika. Zaista me raduje da sam ponovo tu i da izborimo Premijer ligu BiH" izjavio je Mirza Dervenčić nakon potpisivanja četvorogodišnjeg ugovora o vjernosti Čeliku.

Predsjednik kluba Pane Škrbić je bio zadovoljan, nakon potpisivanja ugovora sa Dervenčićem.

"Piđu (Mirzu) ”ganjam” da se vrati u svoj klub još od trenutka kada je otišao iz Čelika, evo, konačno sam u tome i uspio. Želim Mirzi lijep boravak u Čeliku i da zajedno slavimo povratak u Premijer ligu BiH. Mirza je strašan igrač, s iskustvom u Premijer ligi i inostranstvu. On će biti ta prevaga da ostvarimo cilj – Premijer liga i Evropa" kazao je Škrbić.

Prvu prijateljsku utakmicu Zeničani su planirali za 12. septembar, zatim dvije utakmice na turniru Zaim Kobilica, 19. i 20. septembra, što će biti uvod za početak sezone u 1.ligi FBiH, gdje će crno-crveni sigurno biti najveći favoriti za prvo mjesto i povratak u Premijer ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti