Remi Sloge i Maglaja, Dervneta sigurna u Tuzli

U 23. kolu PL za rukometaše

Remi Sloge i Maglaja, Dervneta sigurna u Tuzli

A. Beganović

U jednom od derbija 23. kola Premijer lige za rukometaše Sloga i Maglaj su u Doboju podijelili bodove (26:26).

Rukometaši Sloge su mnogo bolje otvorili susret i poveli su 5:1, no gosti su se brzo probudili te su u 20. minuti stigli na samo gol zaostatka (9:8).

Nakon toga domaći ponovo ubacuju u brzinu više i ponovo dolaze na plus četiri (14:10), ali u samom finišu prvog dijela izabranici Mahmuta Obralića prave seriju 3:0, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 14:13.

Sredinom drugog dijela gosti iz Maglaja su imali prednost od tri gola (20:17), no u posljednjih sedam minuta ušlo se sa minimalnom prednošću Sloge (24:23). U uzbudljivoj završnici obje ekipe su imale svoje prilike za pobjedu, ali krajni rezultat je glasio 26:26 i podjela bodova je najrealnija s obzirom na prikazano na terenu.

Kod Sloge su najefikasniji bili Đurđević sa osam, te Gavrić sa sedam pogodaja, dok su Čičkušić sa 12, te Ćosić sa pet pogodaka bili najučinkovitiji kod Maglaja.

Rukometaši Dervente upisali su novu pobjedu na gostovanju u Tuzli. Domaću Slobodu, koja se oprostila od društva najboljih, savladali su rezultatom 33:24.  

Najefikasniji kod Dervente su bili Marčeta sa 12, te Zekić i Zemunović sa po osam pogodaka, dok su Babović sa šest, te Čamdžić i Jahić sa po četiri pogotka bili najučinkovitiji kod Solara.

Premijer liga, 23. kolo:

Sloboda - Derventa 24:33 (13:19)

Sloga - Maglaj 26:26 (14:13)

SLOGA: Bojić (13 odbrana), D.Pejić, Đurđević 8(5), Simić, Mišanović 2, Zekić 1, Đ.Bosić, A.Pejić, Bižić, Gavrić 7, B.Bosić 5, Maričić, Tulendić 1, Mujkanović, Zvekić 2. Trener: Emir Junuzović.

MAGLAJ: Džambegović, Totaj, Mehinagić 4, Omerović 2, Bradarić, Nenadović, Hadžihasić (11 odbrana), Šahinović, Kujrić, Mutapčić (4 odbrane, sedmerac), Karabegović, Ridžal 1, Abdurahmanović 2, bajraktarević, Ćosić 5, Čičkušić 12 (5). Trener: Mahmut Obralić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi