Remi Zrinjskog i Gradačca u derbiju kola

Čelik remizirao sa Derventom, Goražde slavilo

Remi Zrinjskog i Gradačca u derbiju kola

Adnan Beganović

Kompletirano je 22. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a u derbiju kola Zrinjski i Gradačac u Mostaru su remizirali (22:22).

Rukometaši Zrinjskog mnogo bolje su otvorili utakmicu i poveli su sa 7:1, da bi sredinom prvog poluvremena imali prednost od pet golova (10:5). Međutim, gosti se nisu predavali i polako su stizali prednost domaćih, da bi se na odmor otišlo pri rezultatu 13:12 za Plemiće.

U drugom dijelu gosti iz Gradačca su stigli i do prednosti, no Zrinjski je u završnicu ušao sa golom viška (22:21), a gosti u posljednjoj minuti postižu pogodak za 22:22. Kod Zrinjskog najefikasniji je bio Herceg sa 6 golova, dok je Šijaković također sa 6 golova bio najučinkovitiji kod Gradačca.

Rezultat iz Mostara najviše je odgovarao rukometašima Goražda, koji su pred svojim navijačima savladali Krivaju (34:30), te su se tako koliko -toliko učvrstili na 3. mjestu premijerligaške tabele.

Rukometaši drugoplasiranog Čelika u Derventi su remizirali sa istiomenom domaćom ekipom (28:28). Domaći su bolje otovorili utakmicu i tokom prvog poluvremena konstantno su bili u vodstvu, da bi na odmor otišli sa dva gola viška (13:11).

Sve do 50. minute rukometaši Dervente su imali rezultatsku prednost, no onda Čelik preokreće rezultat u svoju korist i u samu završnicu ulazi sa dva gola viška. No, domaći nisu pali i golom u posljednjoj sekundi stigli su do izjednačenja. Kod Dervente je najefikasniji bio Gavrić sa 8 golova, dok je Kadiić sa isto toliko golova bio najefikasniji kod Čelika.

Vodeća Sloga stigla je do nove pobjede. Ovaj put Dobojlije su u Gračanici bili bolji od istoimene domaće ekipe (32:30).

Leotar je u Maglaju sa 27:19 savladao domaću ekipu, Vogošća je pred svojim navijačima bila bolja od Bosne iz Visokog (43:34), dok je Konjuh sinoć u Prijedoru ubjedljivo savladao istoimenu domaću ekipu (34:24).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.