Rhein-Neckaru derbi protiv Magdeburga i čelno mjesto na tabeli Bundeslige

Rhein-Neckaru derbi protiv Magdeburga i čelno mjesto na tabeli Bundeslige

Adnan Beganović

U derbiju 7. kola Bundeslige Rhein-Neckar je u gostima savladao Magdeburg (33:31) i na taj način preuzeo je prvo mjesto na tabeli.

Derbi susret je opravdao očekivanja, Magdeburg je u prvih 20 minuta imao rezultatsku prednost, da bi u finišu prvog dijela novi lider Bundeslige ubacio u brzinu više i na odmor je otišao sa tri gola viška (18:15).

Pokušavali su domaći u drugom dijelu preokrenuti rezultat, no gosti su na svaki "napad" znali odgovoriti, pa niti u jednom trenutku svoju pobjedu nisu doveli pod znak pitanja.

Najefikasniji kod pobjedničke ekipe bili su Lagergren i Gensheimer sa po sedam pogodaka, dok je Magnusson sa šest pogodaka bio najefikasniji kod Magdeburga.

Sinoć su odigrana još tri susreta, a Erlangen je bio bolji od Stuttgarta (34:25), Balingen je na gostovanju nadigrao Lemgo (32:26), dok je Nordhorn bio bolji od Ludwigshafena (27:24).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi