RK Borac "upalio motore", započele pripreme

Ambicije su jasne

RK Borac "upalio motore", započele pripreme

Rukometni klub Borac startao je i zvanično s pripremama za novu sezonu u Premijer ligi BiH.

Banjalučki tim će u novu sezonu ući s nešto izmijenjenim kadrom. Od novih rukometaša treneru Bojanu Unčaninu na prvom treningu su se pojavili Bojan Rađenović, Milan Dakić i Srđan Savić, dok crveno-plavi dres više neće nositi Marko Ćeranić, Mihailo Stošljević, Armin Marić, Nemanja Bezbradica i Nebojša Jovanović.

Kada su u pitanju ambicije, potpredsjednik kluba Marinko Umičević je najavio kako će Borac u novoj sezonu jurišati na šampionsku titulu, ali i na osvajanje Kupa BiH, što se svakako i podrazumijeva za klub takvog renomea.

Kompletne pripreme Borac će odraditi u Banjaluci, a 17. ili 18. augusta će biti odigran i prvi kontrolni meč sa slovenačkom ekipom Škofja Loka. Također, Borac će krajem sljedećeg mjeseca uzeti učešće i na Turniru prijateljstva, koji će organizovati MRK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi