Alarmantno stanje u redovima federalnog prvoligaša: "Ne dozvolite gašenje kluba"

Izdali saopštenje

Alarmantno stanje u redovima federalnog prvoligaša: "Ne dozvolite gašenje kluba"

Haris Zilić

Finansijska situacija u pojedinim bh. klubovima sve je teža.

Posljednja takva stiže nam iz Tešnja.

ŽRK Bosna Tešnja nalazi su u teškoj situaciji. Klub je ponovo aktiviran, ove sezone igraju i Prvu ligu FBiH u seniorskoj konkurenciji, ali čini se da stižu novi problemi.

Oko cijele situacije klub je javnost upoznao saopštenjem kojeg prenosimo u cijelosti.

"Da li sve sto je lijepo kratko traje?!!

Nakon što smo ponovno aktivirali ženski rukomet u našem gradu, koji je ugašen davne 2012. godine, ponovno se nalazimo u istoj situacije. Naše djevojke su prošlu godinu privele kraju zahvaljujući velikom entuzijazmu i vlastitim sredstvima (Mustafa Šišić, Hrvić Almin, Dino Sinanović i djevojke) koja su iznosila nestvarnih 72% budžeta ženske selekcije.

Oglasi

Ova godina nije ništa bolja od kraja prethodne. Ponovno su isti akteri uložili ogromna sredstva u prva dva mjeseca.

Naše djevojke su protekli vikend trebale učestvovati na međunarodnom rukometnom turniru u Laktašima, ali radi otkazivanja jednog broja igračica i finansijski problema na isti nismo otišli. Ovaj vikend nam počinje prvenstvo, a da li ćemo uspjeti organizovati utakmicu još ni sami nismo sigurni, jer problem igračkog kadra i finansija je ogroman!

Ova objava nema za cilj da bilo koga proziva, osim što nam nije jasno da niko ne prepoznaje naš rad iako sve radimo transparentno i ulažemo vlastiti novac. Nažalost klub je ostao bez par veliki sponzora što dodatno otežava situaciju.

Budi nam podrška i ne dozvoli ponovno gašenje kluba", stoji u saopštenju kluba.

Da li sve sto je lijepo kratko traje?!! Nakon sto smo ponovno aktivirali zenski rukomet u nasem gradu, koji je ugasen...

Posted by Rukometni klub Bosna Tešanj on Monday, March 7, 2022

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi