Prva liga FBiH od nove sezone bogatija za još jedan klub

Ženski rukomet se vraća u tešanj

Prva liga FBiH od nove sezone bogatija za još jedan klub

Haris Zilić

Nova sezona Prve lige FBiH bit će bogatija za još jedan klub.

Učešće u novoj seniorksoj sezoni potvrdio je ŽRK Bosna Tešanj.

Ovo će biti povratak seniroskog ženskog rukometa u Tešanj nakon decenije pauze, a klub je ovu informaciju potvrdio na zvaničnoj FB stranici.

"Još jedan historijski dan za naš klub!

Uspješno izvršena prijava ženske seniorske ekipe za takmičenje u Prvoj ligi FBiH. Igrački kadar će ostati tajna do kraja augusta kada su planirane prve kontrolne utakmice", stoji u saopštenju tima iz Tešnja koji je kroz historiju davao i reprzeentativke Bosne i Hercegovine, a sada u ovom klubu počinje jedna nova era.

02.08.2021. Tešanj Još jedan historijski dan za naš klub!!! Uspješno izvršena prijava ženske seniorske ekipe za...

Posted by Rukometni klub Bosna Tešanj on Monday, August 2, 2021

Ovome dodjamo da je Bosna krenula i u rad s omladinskim kategorijama, tako da je budućnost tešanjskog ženskog rukometa svakako obećavajuća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti