RK Čelik bez problema savladao RK Kakanj i nastavio potjeru za RK Krivaja
RK Čelik će zajedno sa RK Krivaja ove sezone voditi veliku borbu za prvo mjesto i ulazak u Premijer ligu BiH

Zeničani upisali četvrtu pobjede u sezoni

RK Čelik bez problema savladao RK Kakanj i nastavio potjeru za RK Krivaja

D. Kurbegović

Četvrtu prvenstvenu pobjedu upisali su sinoć rukometaši Čelika. U okviru  6. kola Prve rukometne lige Federacije BIH grupa-Sjever pobijedili su u Areni ekipu Kakanja sa 48:34.

Pobjeda izabranika trenera Seldina Rizvanovića nije došla u pitanje nijednog trenutka utakmice. Razlika na kraju meča u korist Čelika mogla je biti i puno veća da je odbrana u drugom poluvremenu igrala ozbiljnije.

Susret je otvorio veteran Aldin Begagić. Odlično je odigrao prvo poluvrijeme. Osim izjednačenja kod 2:2, prvih 30 minuta sve je bilo u znaku domaćih rukometaša. Sredinom poluvremena Jurić je pogodio za plus 10 za Čelik, bilo je 14:4. Do kraja prvog dijela razlika je bila i veća u korist domaćina. Na odmor se otišlo rezultatom 26:13.

Nakon što je Biogradlija pogodio za 28:13, brojka od 15 golova viška vrtila se većim dijelom drugog poluvremena. Gosti su uspjeli donekle iskoristiti opuštanje domaće ekipe ali nisu imali niti snage, a ni kvaliteta da rezultat preokrenu u svoju korist. Na kraju je bilo visokih, ali zasluženih 48:34 za ekipu Čelika.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u dresu Čelika, Šijaković i Kobilica upisali su po devet golova, dok je Begagić postigao sedam pogodaka. Kod gostiju Bjelopoljak je susret završio s 11 golova.

Nakon 6. kola Čelik ima omjer 4 pobjede i 1 poraz, te u stopu prate ekipu Krivaje. U narednom, 7.kolu, na programu je gradski derbi Čelik junior-Čelik.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi