RK Čelik bez problema slavio nad RK Čelik-junior
Šijaković je večeras bio nezaustavljiv za odbranu Čelik-juniora, te je dao veliki doprinos u petoj pobjedi RK Čelik u ovoj sezoni

Gradski derbi u Zenici

RK Čelik bez problema slavio nad RK Čelik-junior

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Rukometaši Čelik-juniora i Čelika večeras su u zeničkoj Areni odigrali gradski derbi u okviru 7.kola Prve lige grupa "Sjever". Bolji na kraju bili su rukometaši Čelika koji su slavili rezultatom 22:30.

Čelik-junior u ovaj duel ušao je s omjerom od tri pobjede i dva remija, dok su rukometaši Čelika u gradski duel ušli s omjerom od četiri pobjede i jednim porazom.

Početak utakmice bolje su otvorili rukometaši Čelika, koji su vodili sve do 12.minute, kada je Čelik-junior zahvaljujući Edinu Bajramoviću preokrenuo rezultat te poveo 8:7. U veoma čvrstoj, nervoznom prvom poluvremenu, kojem su kumovale i sudije večerašnjeg susreta, koje su u prvom poluvremenu u nekoliko navrata bez potrebe svojim odlukama dizali tenzije na terenu, ali i među publikom.
Zahvaljujući sjajnom Slavenu Šijakoviću, rukometaši Čelika preokrenuli su rezultat i prvo poluvrijeme riješili u svoju korist rezultatom 9:11.

U drugo poluvrijeme Čelik-junior je ušao bez svog najboljeg igrača Edina Bajramovića, koji je iz nepoznatih razloga preskočio prvih 10-tak minuta drugog poluvremena, da bi onda ušao u igru. Nakon 41. minute na semaforu je bilo 15:18 za rukometaše Čelika. U 45. minuti na semaforu je bilo 15:21, a Čelik-junior u polju je imao dva igrača manje, tako da se već nazirao pobjednik večerašnjeg susreta.

Do kraja utakmice rukometaši Čelika iskusno su sačuvali vodstvo, te slavili uvjerljivu pobjedu u gradskom derbiju. Konačni rezultat bio je 22:30 (9:11) za ekipu Čelika.

U pobjedničkoj ekipi večeras su se istakli Slaven Šijaković sa šest, te Danijel Jurić i Eldar Mehić s po četiri gola. U ekipi Čelik-juniora, jedini raspoložen za igru bio je Edin Bajramović sa sedam golova, dok je Muhamed Ajanović postigao tri gola.

Rukometašima Čelika večerašnja pobjeda bila je peta u sezoni u šest odigranih utakmica, te su na tabeli odmah iza Krivaje. S druge strane ekipa Čelik-juniora večeras je upisala prvi poraz u sezoni, te su trenutno na trećoj poziciji s omjerom od tri pobjede, dva remija i jednim porazom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi