RK Čelik će svoje utakmice igrati van Zenice ako se ne promijene odluke menadžmenta zeničke Arene
Zeničani su nezadovoljni odlukama menadžmenta zeničke Arene o naplaćivanju ove dvorane

Teška situacija za sportske klubove u Zenici

RK Čelik će svoje utakmice igrati van Zenice ako se ne promijene odluke menadžmenta zeničke Arene

D. Kurbegović

 Nakon jučerašnjeg prijateljskog susreta u Visokom sa domaćinom Bosnom iz RK Čelik su istakli da se ovaj klub nalazi u dosta nezavidnom položaju što se tiče organizacije domaćih utakmica.

Nakon nerazumnog ultimatuma menadžmenta Gradske arene Husejin Smajlović gradskim sportskim klubovima, u Upravi RK Čelika ozbiljno razmatraju varijantu da treninge i utakmice igraju u Kaknju, Žepču ili Visokom.

– To je sramna odluka direktora i menadžmenta gradske Arene. Mi smo utakmicu s Bosnom trebali igrati u Zenici, ali nam se finansijski više isplatilo da platimo autobus i igramo u Visokom. Uprava Arene nam traži 500 KM i to da igramo utakmicu samo na jednoj trećini Arene, gdje i treniramo?! Prema najavi direktora Arene Nedima Talića, za igranje utakmica na čitavom terenu Arena košta visokih 2.000,00 KM- istakao je trener RK Čelik Zenica Seldin Rizvanović.

,,Ako takva odluka o plaćanju Arene ostane, RK Čelik će razmotriti varijantu da sve utakmice igra van Zenice – stav je Upravnog odbora RK Čelik”.

Ako se ubrzo ne promijeni trenutna situacija glede treniranja i igranja utakmica kada su u pitanju zenički klubovi, mnogi odnjih će svoje utakmicei grati van Zenice, a pojedini klubovi neće imati sredstava ni za egzistenciju, te će se urušiti i ono malo sporta i sportskih klubova što ima u Zenici.

Top Komentari

Brazuka
Ugasi ih fudi sve su to budzetlije nezahvalne
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi