RK Čelik će uz podršku Grada naredne sezone igrati Premijer ligu
Zeničani imaju velike šanse da naredne sezone igraju ponovo u Premijer ligi. Foto:Zenica.ba

Zeničani slave 70 godina postojanja

RK Čelik će uz podršku Grada naredne sezone igrati Premijer ligu

D. Kurbegović

U Gradskoj upravi Zenica danas je upriliče prijem za delegaciju Rukometnog kluba “Čelik” Zenica, na čelu sa Panetom Škrbićem, predsjednikom kluba, šefom stručnog štaba i igračima. Povod je obilježavanje 70 godina postojanja kluba i uručivanje priznanja “Zlatno srce Čelika” gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću.

RK Čelik prvi dio sezone u 1.ligi FBiH završio je na drugom mjestu i na proljeće ima izgledne šanse da naredne sezone igraju u Premijer ligi, što bi svakako bio najveći poklon na veliki jubilej od 70 godina od osnivanja kluba.

Podršku tom cilju će dati Gradonačelnik i Gradska uprava, koja želi u narednim godinama da sport u Zenici bude na većem nivou

"Znate da nismo imali premijerligaša, ove godine je to košarka, a naredne godine po svim predviđanjima je to rukomet. Nogomet ćemo sačekati još neko vrijeme neka bolja vremena. Apsolutno grad Zenica stoji iza svojih klubova, ali ima ona jedna narodna poslovica: ‘Uvijek se trebamo pokriti koliki nam je jorgan’. Nećemo puno, ali da ćemo isfinancirati na vrijeme nema dileme. Ovih dana će početi s radom komisija za raspodjelu sredstava, da bi klubovi znali koliko imaju tog jorgana ili sredstava za narednu godinu da prave svoje planove. Ako bude trebalo povećati stavku u budžetu spreman sam je povećati do jedno 15%“, izjavio je Fuad Kasumović.

Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba “Čelik”, upoznao je gradonačelnika s aktivnostima obilježavanja jubileja 70 godina postojanja i rada Kluba kao i planovima za narednu sezonu. Cilj je kako je izjavio Škrbić, plasman u Premijer ligu i evropska takmičenja.

“Nažalost ove godine zbog korone nismo u potpunosti ispunili plan obilježavanja godišnjice. Što se tiče takmičenja mi idemo sto posto na Premijer ligu. Zadovoljni smo, ali ne u potpunosti zbog toga što nismo pobijedili u Gradačcu. Svi stručnjaci kažu da je “Čelik” najbolji rukometni klub u državi. Imamo šanse da Gradačac u Zenici pobijedimo s tri gola razlike i tako odemo u Premijer ligu, gdje nam je i mjesto“, izjavio je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik.

Top Komentari

laky187
Ja kakve izjave ova dva metuzalema mogu valjati. Cuj Čelik najbolji klub u državi. Da mi je samo vidjeti parametre za tu konstataciju.
3 0
user1607588744
Što god da koristiš pošalji malo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi