RK Čelik jači za novog igrača, u subotu prijateljski duel protiv Kaknja
Zeničani u drugom dijelu sezone žele napredovati na tabeli, budući da su prvi dio okončali na za njih neuspješnom četvrtom mjestu u 1.ligi FBiH

Zeničani se spremaju za nastavak sezone

RK Čelik jači za novog igrača, u subotu prijateljski duel protiv Kaknja

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Rukometaši Žepča otkazali su odigravanje uzvratne prijateljske utakmice protiv RK Čelika u Žepču, koja će se, umjesto 31. januara, zbog zauzetosti dvorane, odigrati u utorak 5. februara.

Prva utakmica u Zenici između ova dva kluba iz Prve lige FBiH je završena pobjedom RK Čelika rezultatom 36:29. Nova prijateljska utakmica kluba iz Zenice zakazana je za subotu, 2 februara u Kaknju, protiv domaćeg Kaknja, koji se znatno pojačao pred početak nove prvenstvene sezone.

Inače, u RK Čeliku se trenira punim intenzitetom, iako su i ove sedmice svi termini za treninge ovog kluba u Gradskoj areni Zenica otkazani, zbog komercijalnog izdavanja Arene za druge potrebe, što po malo postaje simptomatično i ugrožava redovan proces rada sportskih ekipa u Zenici.

Danas se pripremama RK Čelika priključio i novi igrač ovog kluba – bek Ivo Mišković, koji je u Čelik došao iz hrvatskog kluba Rudan Labin, odnosno iz italijanskog Trsta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi