RK Čelik-Junior iz Zenice jesenji prvak 1.lige FBiH
Mlađi klub iz Zenice ove sezone je dominantan u 1.ligi FBiH, te je najozbiljniji kandidat da naredne sezone igra u Premijer ligi BiH

U 10 utakmica ostvarili 10 pobjeda

RK Čelik-Junior iz Zenice jesenji prvak 1.lige FBiH

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Proteklog vikenda odigrane su utakmice posljednjeg, 10.kola 1.lige FBiH, grupa "Sjever" u rukometu. Jesenji prvak je ekipa Čelik-Junior iz Zenice, koja je u 10 utakmica upisala isto toliko pobjeda.

Mlađi rukometni klub iz Zenice u prošloj sezoni je izgubio borbu za Premijer ligu zajedno s gradskim rivalom ekipom Čelika, koja je ušla u Premijer ligu, ali je nakon nekoliko kola zbog lošeg organizacije kluba i ne riješenog finansijskog stanja izbačena iz lige nakon dvije ne odigrane utakmice.

S druge strane RK Čelik- Juniori u ovoj sezoni su odlučni da završe sezonu na prvom mjestu, te naredne sezone igraju u najjačem rangu. Koliko su dominantni izabranici trenera Benjamina Čelje i Vladimira Zeljke pored 10 pobjeda u 10 mečeva jeste i što su najefikasnija ekipa u ligi, te tim sa najmanje primljenih golova.

Treba istaći da je ekipa sastavljena uglavnom od mladih igrača, a jedini iskusan lisac, sa kojim mladi igrači dodatno napreduju je Edin Bajramović sa 39 godina na svojim leđima. Ne treba zaboraviti da je za klub u ovoj sezoni debitovao i 13-godišnji Adel Delihasanović, koji je upisao tri nastupa za seniorsku ekipu.

U drugom dijelu sezone Zeničanima će jedini konkurent za prvo mjesto biti Iskra iz Bugojna, koja je nakon prvog dijela sezone na omjeru od sedam pobjeda, jednim remijem i dva poraza, te će im biti izuzetno teško da dostignu pet bodova zaostatka za Čelik-Juniorima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti