RK Čelik krenuo s pripremama: Zadržan kostur ekipe, očekuje se dolazak i nekoliko pojačanja
RK Čelik naredne sezone želi ostvariti bolji rezultat nego prethodne sezone, kada su i pored najava da će se boriti za Premijer ligu na kraju završili kao četvrti

Prozivci prisustvovalo 16 rukometaša

RK Čelik krenuo s pripremama: Zadržan kostur ekipe, očekuje se dolazak i nekoliko pojačanja

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Šef stručnog štaba rukometnog kluba Čelik, Seldin Rizvanović, obavio je prvu prozivku igrača u sklopu priprema za narednu sezonu. Zeničani su prošle sezone završili kao četvrti u drugom po jačini rangu takmičenja u BiH, a naredne sezone imaju mnogo veće ambicije.

Prvom okupljanju na atletskom stadionu Kamberovića polje prisustvovalo je 16 rukometaša. Od danas ekipa starta s dva treninga dnevno, a na spisku se nalaze igrači koji su završili prošlu sezonu u Prvoj ligi Federacije BIH.

To su: Aldin i Adnan Begagić, Mehić, Jurić, Mrako, Sumbuljević, Ajanović, Biogradlija, Kobilica, Čelenka, Kaljić, Muhić, Pašalić, Oruč, Mišković. Golman Polić je pod suspenzijom od prošle sezone, kada je u Zavidovićima udario sudiju, a u toku su pregovori s Edvinom Begovićem koji je izrazio želju da se vrati u klub.

Uprava kluba je najavila dovođenje još trojice igrača. Iako je postojala mogućnost da dođe do ujedinjenja sa školom rukometa Čelik junior to se još neće desiti, pa će klubovi u narednu sezonu koja starta 15. septembra ući odvojeno.

U rukometnom klubu Čelik već su započeli s pripremama za naredni Četvrti međunarodni memorijalni turnir "Zaim Kobilica", koji će se održati 30 i 31. augusta. U polufinalu se sastaju: Čelik-Iskra/Bugojno/ i Umag-Vogošća. Utakmice za plasman na programu su dan kasnije u subotu 31. augusta. Svi mečevi igrat će se u zeničkoj Areni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi