RK Čelik naredne sezone želi u Premijer ligu
Zeničani naredne sezone žele ući u Premijer ligu, a za to će im biti potrebno nekoliko pojačanja

Zadržan kostur ekipe, traže se bekovska pojačanja

RK Čelik naredne sezone želi u Premijer ligu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Pripreme rukometaša Čelika za narednu prvenstvenu sezonu počinju 20 jula. To je zaključak Upravnog odbora kluba. Inače, od završetka prethodne sezone, igrači treniraju dva puta sedmično zbog održavanja kondicije.

Predsjednik kluba jasan je u ambicijama za narednu sezonu

”Naši ciljevi za naredno prvenstvo su osvajanje titule u Prvoj Ligi Federacije BiH i plasman u Premijer ligu BiH. U narednoj godini naš klub slavi 70 godina postojanja i uspješnog rada. Zato je ”glavna tačka” u programu plasman u viši rang takmičenja i u Evropu. Mi to možemo, mi to hoćemo i mi to moramo! To je naša obaveza i naš dug prema svim proteklim sedamdeset godina ovog Kluba!”, izjavio je Pane Škrbić, predsjednik Kluba.

Škrbić dodaje da svih 20 prvotimca iz prethodne sezone ostaju u Čeliku, a da se razmišlja i o pojačanjima.

”Prema ocjeni stručnog štaba Kluba, da bi se ”prošetali” kroz takmičenje u narednoj sezoni i došli do Premijer lige, potrebna su nam dva pojačanja na bekovskim pozicijama. Mi ne krijemo da smo blizu dogovora s izvrsnim Mirzom Dervenčićem, koji je rukometni zanat ispekao baš u RK Čeliku. Pored njega, treba nam još jedan iskusan bek šuter i evo mi raspisujemo ”javni konkurs” za to ”radno mjesto”, dodaje Pane Škrbić.

Turnir počinje 30. augusta

Prema odluci RK Čelika tradicionalni međunarodni turnir Zaim Kobilica održat će se od 30. augusta do 2. septembra u Gradskoj areni Zenica.

Biće to jedan od najjačih turnira u Bosni i Hercegovini ove godine, a pored prošlogodišnjih učesnika, Eurofarma iz Makedonije, Mladog rudara iz Hrvatske, te RK Vogošće i RK Čelika iz Bosne i Hercegovine, pozivi su upućeni i RK Crvenoj Zvezdi iz Beograda i Rudaru iz Velenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi