RK Čelik pobjedom zadržao drugo mjesto

Zeničani slavili u Maglaju

RK Čelik pobjedom zadržao drugo mjesto

M. Skaka

RK Čelik Zenica je u žestokoj, muškoj i borbenoj utakmici pobijedio ekipu RK Maglaja, kojoj nije pomogla ni gromoglasna podrška oko 500 vatrenih navijača i podrška bunjeva.

Golman Adnan Šabanović  je branio u reprezentativnom stilu, bek Anderas Dominiković  je pružio najbolju partiju otkako je došao u Čelik, a odlično su igrali i borili se Ivančev, Davor  Kadić, Mirza Derevenčić (do isključenja), kapiten Aldin Begagića, Duvnjak, kao i na svakoj utakmici, Šarenac i ostali igrači koji su dali sve od sebe da bi konačan rezultat bio 30:25 za Čelik (poluvrijeme 16:12).

Najviše golova za ,,Čelik'' ponovo je dao desno krilo Davor Kadić –  7 golova, koji je uz to igrao i povrijeđen kao i Dominiković, koji je dao 6 golova, koliko je dao i Milan Duvanjak . Ivančev je dao 4 gola, Aledin Begagić 3, a Dervenčić i Šarenac po 2 gola.

U redovima RK Maglaja najefikasniji je bio Aldin Mehanović (10).

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Nakon ove pobjede Čelilk je zadržao drugu poziciju na prvenstvenoj tabeli Premijer lige BiH. Dobojska Sloga je i pored kiksa u Mostaru, gdje je izgubila jednim golom razlike, ostala na čelu tabele.

Narednog petka 16. marta Čelik igra derbi proljetnog dijela prvenstva protiv mostarskog Zrinjskog u Gradskoj areni, gdje domaćini očekuju rekordan broj gledalaca. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.