RK Čelik ponovo bolji od RK Žepče
Zeničani se pripremaju za nastavak sezone u 1.ligi FBiH

Prijateljski meč u Žepču

RK Čelik ponovo bolji od RK Žepče

D. Kurbegović

I u trećoj prijateljskoj utakmici u ovoj godini (nakon pobjeda Čelika protiv RK Žepča u Zenici,  te RK Kaknja u Kaknju), RK Čelik je i u trećoj utakmici (uzvratna utakmica u Žepču) pobijedio domaćina rezultatom 33:28 (poluvrijeme 19:17) za Čelik. 

Bila je to vrlo dobra utakmica, u kojoj su treneri oba tima provjerili sve raspoložive snage, ali je RK Čelik imao dužu i kvalitetniju klupu. Inače, ova utakmica će biti upamćena po nezgodnom padu i povredi najboljeg igrača RK Žepča, srednjeg beka Stjepana Keškića, koji je nakon pada i povrede koljena prebačen u bolnicu. Mada treba sačekati ocjene ljekarskog konzilijima, najvjerovatnije je da je za Keškića, na žalost, ova prvenstvena sezona završena i prije nego što je počela.

Novi igrač RK Čelika Ivo Mišković, koji je u Zenicu stigao iz Rudana iz Labina, prvi put je obukao Čelikov dres. I mada nije imao veliku minutažu u igri, upisao se u listu strijelaca i postigao dva gola.

Inače, u ovoj utakmici su prednjačili odlični pivotmeni: najstariji igrač Čelika Aldin Begagić je imao pet postignutih golova. Najmlađi igrač Čelika, drugi pivotmen, 17-godišnji Ismar Kahrić je bio odličan u odbrani, a imao je i identičan učinak – pet postignutih golova. U igri Čelika još se istakao i Eldar Mehić, koji je postigao šest golova.

Kod RK Žepča dominirali su Tomislav Jukić s devet golova, dok je Adnan Jaškić postigao pet, a Dragićević i Đerek po četiri gola.

Sve u svemu bila je to za posmatrače veoma dopadljiva, samo na momente brza i veoma zanimljiva utakmica dvije solidne rukometne ekipe. U igri su isplivali i neki nedostaci, kako u koncepciji igre, tako i u fizičkoj (ne)spremnosti obje ekipe… što se treba popraviti do početka prvenstva 15. februara.

Naime, prvenstvo u Prvoj ligi FBiH počinje 15. februara, tako da je ostalo malo vremena da se greške isprave. I jedna i druga ekipa će odigrati još po nekoliko prijateljskih utakmica, kako bi se ispravili nedostaci u timovima koji

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi